Dragoș Fînaru

Dragoș Fînaru

CONSILIUL DIRECTOR, MEMBRU FIB, MEMBRU FONDATOR, PREȘEDINTE
Am inceput sa lucrez si sa imi castig banutii de la 14 ani, dezvoltand site-uri si solutii software intr-o perioada in care incercam sa conving – la varsta aia – firmele ca au nevoie de o pagina de internet, cand ele nu aveau inca un calculator. Am renuntat, pentru ca preferam sa lucrez cu oamenii, in loc de cifre si linii de cod 🙂
Sunt in Evolutiv Consultants Network de 7 ani, anul acesta fiind ales sa fac parte din board. Lucram in programe de dezvoltare manageriala si organizationala deopotriva cu antreprenori si IMM-uri, cat si cu organizatii multinationale precum ArcelorMittal, Tuborg, EON, Continental, et. Asta inseamna ca ii invatam si le suntem alaturi pe partea de management financiar, de proiect, de bune practici. Cum sa lucreze cu oamenii, cum sa-i dezvolte, cum sa gandeasca strategic schimbarile organizationale si cum sa le implementeze. Asta asa, pe scurt. Lucram si lucrez cu manageri de la toate nivelurile, de la maistri la CEO.
Sunt membru fondator si presedinte al Asociatiei Be Great. Aici am initiat, coordonat si implementat proiecte cu si fara finantari, coordonat voluntari, etc. Scopul asociatiei este catalizarea desvoltarii personale si profesionale a tinerilor din Romania.
De asemenea, sunt organiator al TEDx Bacau, alaturi de prietenul si colegul meu, Dominic. Noi facem totul. De la aplicarea pentru licenta, la concept, promovare, sponsori, vanzare de bilete, speakeri, eveniment, post event.
Sunt foarte apropiat de Fundatia The Duke of Edinburgh’s International Award (http://www.dofe.ro/ ) – program ales in 2015 ca fiind cel mai bun program de dezvoltare pentru tinerii din Romania, diploma fiindu-i inmanata altetei sale regale Principele Nicolae. Sunt trainer, evaluator, supervizor, mentor si coordonator de unitate operationala AWARD – prin Be Great, in Bacau. Programul se afla sub inaltul patroj al Casei Regale a Romaniei, si respectiv a Principesei Margareta, Custodele Coroanei Regale. In decembrie, cand trebuia sa ma mut la Brasov, trebuia sa preiau Fundatia, insa am zis ca ami sunt lucruri de facut in BC, asa ca le voi fi in continuare alaturi, de aici 🙂 Este un acces fantastic la aproape toate organizatiile relevante de tineret din Romania.
De asemenea, sunt implicat intr-un proiect despre care inca nu vreau sa spun foarte multe, insa care se refera la elaborarea unei strategii de tineret la nivelul Judetului Bacau. Va implica tinerii din toate mediile si paturile sociale, ong-uri, mediul de business si autoritatile locale.
Un alt proiect in care am fost invitat si sunt implicat este unul de dezvoltare si upgradare a sistemului educational din Romania. Acum lucram la concept, prin aprilie ma gandesc ca il vom finaliza, iar apoi voi putea spune si eu mai multe si mai concret.
Fac parte din echipa programului educational Liderii Mileniului Trei, primul program de dezvoltare personala si profesionala din Romania, care a aparut la noi in tara in 2000. Din 2006, sunt trainer si formator in cadrul programului.
Ajut, sustin si sunt implicat in diverse masuri si decizii la nivelul altor initiative si organizatii, dar sunt multe si in general cam tot despre business, tineri si educatie e vorba. Cum de exemplu este ID Fest Bacau, Iacomi Piatra Neamt, HUB- urile din Bucuresti, #600pentrudemocratie, etc.
Ceea ce imi place sa fac este partea de formare si dezvoltare a oamenilor, networking, comunicare organizationala, dezvoltare, management si implementare de proiect.
Cred ca adevarata sansa a Romaniei este educatia, la toate nivelurile.
Si mai cred ca Romania trebuie sa intelegea ca intre a face business si a face bine nu este nicio prapastie. Din contra, daca ne gandim la ce inseamna dezvoltare sustenabila, ele trebuie sa coexiste si sa se auto-genereze.
Si mai cred ca in Bacau, sunt multe lucruri de facut.
Dragoș Fînaru
Copyright © 2000 - 2018 Ciufulit,mototolit si chinuit de CreativeGia.ro Studio